Fakültemize Bosna Hersek-Saraybosna ve Romanya-Braşov Üniversitelerinden Öğretim Elemanı ve Lisansüstü Öğrenci Ziyareti


Bosna Hersek, Saraybosna Üniversitesi Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dalibor Ballian ve Dr. Sc. Mirzeta MEMISEVIC HODZIC Erasmus+ KA107 projesi kapsamında Bursa Teknik Üniversite ve Orman Fakültesini 16-22 Temmuz 2022 tarihleri arasında ziyaret etmiştir.

Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ tarafından yürütülen ve ana teması Subasar Ormanlar olan proje, 2020 yılında BTÜ, Dış İlişkiler Ofisi tarafından Türk Ulusal Ajansına Erasmus+KA107 kapsamında sunulmuş ve ajans tarafından desteklenmesine onay verilmiştir.  Projede ortak olarak Bosna Hersek, Sarayevo Üniversitesi Orman Fakültesi yer almıştır. “Sava Nehri Havzası Subasar Ormanlarının Biyoçesitliliğinin Korunması” başlıklı Avrupa Birliği projesinde (LIFE06 TCY/INT/246) yer alan Saraybosna Üniversitesi Orman Fakültesi bu konuda deneyim kazanmış bir fakülte durumundadır.

Erasmus+ KA107 projesi kapsamında her iki fakülteden öğretim üyelerinin ve lisansüstü öğrencilerin karşılıklı olarak ziyaretleri planlanmıştır. Bu kapsamda ilk ziyaret Saraybosna Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından gerçekleştirilmiştir. Proje kapsamında, Fakültemiz Doktora öğrencilerinden Araş. Gör. Mert TANI ve Almira UZUN ise iki ay süre ile (Ağustos-Eylül 2022) Saraybosna Üniversitesi Orman Fakültesinde staj eğitimine devam etmektedir. 

Saraybosna Üniversitesi Orman Fakültesi ziyareti kapsamında Fakültemiz ile Saraybosna Üniversitesi Orman Fakültesi bölümleri hakkında karşılıklı tanıtıcı sunumlar gerçekleştirilmiş,  lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin eğitim öğretim imkânları yanında, öğretim elemanlarının araştırma alanları ve bilimsel ortak çalışmalar ve projeler hakkında bilgi alışverişinde de bulunulmuştur.

Saraybosna Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyelerine Fakültemiz sınıfları ve laboratuvarları gezdirilmiş, daha sonra heyet Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ, Prof. Dr. Mustafa YILMAZ ve Ebubekir GÜNDOĞDU eşliğinde Karacabey Subasar ormanları, Leylek Köyü, Yaban hayatı Rehabilitasyon Merkezi, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, İznik ve Uludağ Milli Parkı ziyaret edilmiştir.

Fakültemize ziyarette bulunan Romanya, Braşov Üniversitesi, Orman Fakültesi Lisansüstü Öğrencileri (Ph.D) Ibrahim Odinga Osewe (Kenya) ve Mirella Elias (Suriye) ise Erasmus+ Öğrenci Staj hareketliliği kapsamında Orman Mühendisliği Anabilim Dalı’nda iki aylık (Temmuz-Ağustos 2022) süre ile staj eğitimi görmek amaçlı bulunmaktadır.

Lisansüstü Öğrenciler için haftalık olarak hazırlanan staj eğitimi programı, Orman Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri ve Araştırma görevlileri tarafından uygulamalı olarak laboratuvar ve arazi ortamında verilmektedir.


04 Ağustos 2022