Doktora Öğrencilerimiz Erasmus+ KA107 Projesi Kapsamında Saraybosna Üniversitesi’nde Staj Eğitimlerini tamamladılar

Bursa Teknik Üniversitesi, Orman Mühendisliği Anabilim Dalı Doktora Öğrencileri Mert Tanı ve Almira Uzun Sarayevo Üniversitesi’nde iki ay süren (Ağustos-Eylül 2022) staj eğitimlerini tamamladılar.

Ana teması “Subasar orman ekosistemleri ve küresel iklim değişikliği” olan proje, 2020 yılında BTÜ, Dış İlişkiler Ofisi tarafından Türk Ulusal Ajansına Erasmus+KA107 kapsamında sunulmuş ve Türk ajansı tarafından desteklenmesine onay verilmiştir. Bu kapsamda iki Doktora öğrencisi, projede ortak olarak yer alan Bosna Hersek, Sarayevo Üniversitesi Orman Fakültesi’nin “Sava Nehri Havzası Subasar Ormanlarının Biyoçesitliliğinin Korunması” başlıklı Avrupa Birliği projesindeki (LIFE06 TCY/INT/246) deneyimlerinden yararlanma fırsatı yakaladılar.

Proje kapsamında Doktora öğrencilerini ve Saraybosna Üniversitesi’ni ziyaret eden öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ ve Prof. Dr. Mustafa YILMAZ, öğrencilerin staj eğitimleri yanında Saraybosna Üniversitesi’nin ulusal ve Uluslararası akademik çalışmaları hakkında Rektör yardımcısı Prof. Dr. Mirza Dautbašić ve uluslararası iş birliği departmanı başkanı Dr. Jasnom Bošnjović ile bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulundular.

Toplantıda, akademik iş birliğinin geliştirilmesi yanında Bursa ile kardeş şehir olan Saraybosna arasında projelerin UNSA Orman Fakültesi ile Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi arasındaki devam ettirilmesinin önemine değinilmiştir.  


11 Ekim 2022