Bursa Teknik Üniversitesi’nden Doğa Eğitim Projesine Destek


TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları tarafından desteklenerek İstanbul Pendik Bilim Sanat Merkezi ve Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi işbirliğinde gerçekleştirilen “YBO'lar Bursa'da Sürdürülebilir Çevreyi Tanıyor, Büyüyen Dünyanın Sınırlarını Çiziyor” başlıklı doğa eğitimi projesi etkinlikleri Bursa’da tamamlandı.

Yürütücülüğünü İstanbul Pendik Bilim Sanat Merkezi’nden Kübra ŞAHİN TOPÇU’nun,  Uzmanlığını ise Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Ayşe Gül SARIKAYA’nın yaptığı proje kapsamında hedef kitle olarak seçilen ve Bursa Osmangazi ilçesinde bulunan Turgut Yılmaz İpek Yatılı Bölge Okulu ile Keles ilçesinde bulunan Davut Zeki Akpınar Yatılı Bölge Okulu öğrencilerine ve öğretmenlerine, büyük çoğunluğunu BTÜ Orman Fakültesi öğretim üyelerinin oluşturduğu eğitmenler tarafından Bursa’nın ekolojik açıdan önemli bölgelerinde ve Korunan Doğal Alanlarında ekoloji temelli doğa eğitimi verildi.

Proje etkinlikleri Uludağ Milli Parkı, Karacabey Longoz Ormanı, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü’nün Biyolojik Mücadele Laboratuvarı,  Ormancılık Müzesi ve Fidanlığı ile Cumalıkızık, Eskikaraağaç Leylek Köyü ve Celal Acar Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Projede, seçilen hedef kitleye doğayı kendi ortamında, doğal koşullarda tanıma imkânı sağlayarak, doğayı koruma ve sürdürülebilir kullanma bilincini kazandıracak eğitimi vermenin yanı sıra, verilen bu eğitimin toplumun geniş kitlelerine yayılacak bir yaygın etkisinin olmasını sağlamak amaçlandı. Proje etkinlikleri ile bilimin sevimli yüzü katılımcılara gösterilerek, doğa, ekosistem, biyoçeşitlilik, ekoloji konularındaki bilgilerin aktarılması ile ekolojik vizyona sahip olmaları yönünde etkinlikler düzenlendi.


11 Ekim 2022