İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Eğitimlerimiz Devam Ediyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün ‘İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu’ olarak yetkilendirilmesi ardından sekizinci eğitimini tamamladı.

Işıklar Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden oluşan 56 kişilik kurs grubunun eğitimi tamamlandı. Orman Fakültesi kontrolünde gerçekleştirilen eğitim kapsamında İHA-1 düzeyi eğitim sertifikası için 4 gün boyunca teorik ve uygulama eğitimleri ile sınav yapılarak toplamda 32 saat eğitim Orman Fakültesi Orman Mühendisliği öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Ali İhsan Kadıoğulları ve Prof. Dr. Turan Sönmez tarafından verildi.  17-18 ve 24-25 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılan sekizinci eğitim programı Arş. Gör. Burhan Gencal ve Arş. Gör. Emre Kılınçarslan’ın uygulama eğitimindeki katkıları ile birlikte başarı ile tamamlandı. Bu eğitim ile birlikte toplamda 399 kişiye İHA1 Ticari Pilot Sertifikası verildi. Bursa Teknik Üniversitesi ve Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlanan projeler kapsamında alınan Termal kamera sistemleri, Multispectral (çok bantlı) kamera sistemleri, Bursa Orman Bölge Müdürlüğüne ait Yangın Komuta Aracı ve entegre drone sistemleri katılımcılara teknik özellikleri detaylı olarak aktarıldı.

26 Aralık 2022