İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Eğitimlerimiz Devam Ediyor

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’nün ‘İnsansız Hava Aracı Eğitim Kuruluşu’ olarak yetkilendirilmesi ardından dokuzuncu eğitimini tamamladı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü Teknik personelinden oluşan 41 kişilik kurs grubunun eğitimi tamamlandı. Orman Fakültesi kontrolünde gerçekleştirilen eğitim kapsamında İHA-1 düzeyi eğitim sertifikası için 4 gün boyunca teorik ve uygulama eğitimleri ile sınav yapılarak toplamda 32 saat eğitim, Orman Fakültesi Orman Mühendisliği öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Ali İhsan KADIOĞULLARI ve Prof. Dr. Turan SÖNMEZ tarafından verildi.  31 Ocak ve 1-3 Şubat 2023 tarihleri arasında yapılan dokuzuncu eğitim programı başarı ile tamamlandı. Bu eğitim ile birlikte toplamda 440 kişiye İHA1 Ticari Pilot Sertifikası verildi. Termal ve yüksek çözünürlük kamera entegre endüstriyel drone sistemleri dahil farklı özellikteki drone sistemlerinin özellikleri katılımcılara detaylı olarak aktarıldı. Teknik personele, drone kullanma, ortofoto üretimi için otomatik uçuş yapma, Agisoft metashape 1.8.5 ve Terra yazılımları ile ortofoto, 3D model, eş yükselti eğrisi üretimi ve ArcGIS ve Google Earth yazılımları dahil veri aktarımı detaylı olarak gösterilmiştir. Aynı zamanda, Termal ve gece görüş özellikli kamera sistemleri ile araç takibi, otomatik ısı algılama ve zoom özellikleri ile orman suçları ile mücadele konusunda detaylı uygulama eğitimi verilmiştir.

03 Şubat 2023