21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası Etkinliği

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Orman Fakültesi tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası kapsamında "Orman Ekosistemleri ve Sürdürülebilir Kullanımı" konulu program düzenlendi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Ertaş, “Ormanların korunması ve buna yönelik farkındalığın artırılması için her yılın 21 Mart’ı Dünya Ormancılık Günü olarak kutlanmakta. BTÜ Orman Fakültesi olarak biz de tüm bölümlerimizde nitelikli mezunlar yetiştirerek Türkiye ve dünya ormancılığı alanında iyileştirmeler yapacak bilimsel çalışmalara katkı sunmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. Programda konuşmacı olan İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Orman Amenajmanı Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Asan'ın ormancılık haftası, orman ekosistemleri ve sürdürülenilir kullanımı hakkında bilgiler verdiği sunumu ardından soru cevap şeklinde gerçekleştirilerek tamamlandı.

21 Mart 2023