Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Emin AKAY Dünyanın En Başarılı Bilim İnsanları Listesinde
Yazı Fontu

Bilindiği üzere Stanford Üniversitesi tarafından her yıl gerçekleştirilen ve dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeler Elsevier tarafından yayımlandı. Toplam 22 ana bilim dalı ile 174 alt bilim dalında çalışmalar yürüten bilim insanlarının yaptığı çalışmalar “Science-Metrix” standartlarına göre incelenerek gerçekleştirilen araştırma sonucunda, % 2'lik dilime giren bilim insanları “World Top %2 Scientists” listesinde yer aldı. İki kategoride hazırlanan listelerden birinde kariyer boyu veriler, diğerinde ise 2022 akademik yılı dikkate alındı.  

2022 akademik yılı dikkate alınarak oluşturulan listede 210.198 bilim insanı sıralandı. Araştırmacıların nitelikli makale sayısı, atıf sayısı, h-indeksi, atıf/makale oranı, yayınların basıldığı derginin etki faktörü gibi bilimsel veriler doğrultusunda değerlendirmeye alındığı araştırma sonucu ortaya çıkan listede, Türkiye’den 1.395 bilim insanı sıralamada kendisine yer buldu. Ormancılık (Forestry) bilim dalı altında ise ülkemizden altı bilim insanı bu listede yer aldı.

Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Prof.Dr. Abdullah E. AKAY, 2022 akademik yılı için oluşturulan dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer almayı başardı. Değerli hocamızı ve çalışma ekibini tebrik ediyor, verimli çalışmalarının devam etmesini diliyoruz. 

09 Ekim 2023