Orman Mühendisliği Bölümü Öğrencileri Orhaneli’nde Uygulama Gezisinde

Uygulamalı arazi eğitimi kapsamında bilgi ve deneyimlerini aktarmak üzere Prof. Dr. Oğuzhan SARIKAYA, Prof. Dr. Ebubekir GÜNDOĞDU ve Doç. Dr. Ayşe Gül SARIKAYA’nın yanı sıra Araştırma görevlileri Tutku GENCAL ve Ahmet Furkan İMAMOĞLU öğrencilere eşlik ettiler.

Ayrıca Orhaneli İşletme Müdürlüğü sınırlarında orman yangını geçirmiş bir alanda yerinde incelemelerde bulunarak yangınla mücadele, yangın söndürme araç ve gereçleri hakkında bilgi aldılar.

Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencileri Korunan Alanlar ve Planlanması, Açık Tohumlu Bitkiler, Ekoturizm ve Yangın Ekolojisi dersleri kapsamında uygulamalı eğitim almak üzere Bursa Orhaneli ilçesinde bulunan Sadağı Kanyonu Tabiat Parkı’nı ziyaret ederek alanın fauna ve florası hakkında akademisyenlerimizden bilgi edindiler.

25 Ekim 2023