Fakültemizde Uluslararası Araştırma ve Eğitim İş Birliği

Poznan Yaşam Bilimleri Üniversitesi, Ormancılık ve Odun Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Krzysztof Turczański, 27 Eylül- 26 Ekim 2023 tarihleri arasında, Misafir Araştırmacı olarak, yürütücülüğünü Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ’ın yaptığı 121O702 numaralı "Bursa Karacabey Subasar Ormanlarında Farklı Ağaç Türlerinin Yaprak ve Kök Ayrışma Dinamiklerinin Araştırılması” projesi kapsamında subasar dişbudak sahalarında arazi çalışmalarına katılmıştır. Kendisiyle, özellikle dişbudak alanlarının gençleştirilmesi, ağaç ölümleri ve subasar toprak türlerinin belirlenmesi konularında araştırma ve proje imkanları üzerinde görüş alışverişinde bulunulmuştur.

Akademik iş birliğinin sürdürülebilir olması amaçlı, kendisine teklif edilen Toprak İlmi ve Ekoloji Anabilim Dalı Araş. Gör. Mert TANI’nın doktora eş danışmanlığını seve seve kabul ettiğini bildiren Dr. Krzysztof Turczański, gelecek yıl Poznan Yaşam Bilimleri Üniversitesi, Ormancılık ve Odun Teknolojisi Fakültesinde düzenlemeyi planladıkları dişbudak kongresine davetini yenileyerek Bursa’dan ayrılmıştır.

Dr. Krzysztof Turczański, Bursa’dan ve Üniversitemizden ayrılmadan önce Fakülte Dekanı Prof. Dr. Murat Ertaş’a makamında ziyarette bulunmuş, kaldığı süre boyunca gösterilen ev sahipliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirmiştir.

26 Ekim 2023