Fakültemiz Öğretim Üyesi TÜBİTAK Bilim Söyleşileri’nde
Yazı Fontu

TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Etkinliği ’ne ev sahipliği yapan Şehit Murat Atsen İlkokulu Müdürü Harun Kızık ve Özlüce Şehit Aykut Yurtsever Anadolu Lisesi Müdürü Engin Koç memnuniyetlerini belirterek program sonunda Dr. Öğretim Üyesi Esin Erdoğan Yüksel’e katkılarından dolayı, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal adına teşekkür belgelerini takdim ettiler.

 Erdoğan Yüksel, ilk kez katılım sağladığı “TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Etkinliklerinin” öğrencilerin bilim insanlarına ve bilim dünyasına bakış açılarını zenginleştirmesine verdiği katkı ile öğrencilerle buluşmasına olanak sağladığı için TÜBİTAK’a ve ev sahipliği yapan kurumlara teşekkür etti.  

 Çalışmalarını havza yönetimi, toprak ve suyun korunması, erozyon ve mücadele yöntemleri üzerine sürdüren Erdoğan Yüksel, ilkokul ve lise öğrencileri ile söyleşiler gerçekleştirdi. Söyleşiyi ilgiyle takip eden öğrenciler küresel bir sorun olan “Erozyon ve Erozyonla Mücadele” konusunda bilinçlenirken, toprağımızın korunması ve ormanların bu konudaki önemi hakkında farkındalık kazandılar. Söyleşi sonunda soruları cevaplandıran öğretim üyemiz, sonrasında öğrencilere fidan hediye ederek fidanların toprakla buluşmasında nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlattı.

 Bilimin ve teknolojinin heyecan verici dünyasını öğrencilerle paylaşmak amacıyla ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki öğrencilerle bilim insanlarının buluşturulmasını hedefleyen TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı tarafından bu yıl 2 Ekim 2023-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında 5121 Bilim Söyleşisi düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bu söyleşilerden ikisini Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Esin Erdoğan Yüksel gerçekleştirmiştir. Öğretim Üyemiz TÜBİTAK Bilim Söyleşileri Etkinliği kapsamında iki farklı okulda söyleşiler gerçekleştirerek; 22 Kasım 2023’te Bursa Osmangazi Şehit Murat Atsen İlkokulu ve 05 Aralık 2023’te Özlüce Şehit Aykut Yurtsever Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi. “Ormanlarımız, Toprağın Korunmasındaki ve Erozyonun Önlenmesindeki Rolü” konulu söyleşilere okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

05 Aralık 2023