Erguvan Ormancılık Şirketi ile Sektörel Eğitim Programı (SEP) anlaşması yapıldı

Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü 4.sınıf öğrencileri güz döneminde (7. yarıyıl) SEP eğitimi alacaklardır. Şartları sağlayan öğrenciler anlaşma yapılan kurum ve firmalarda bir dönem (16 hafta) SEP eğitimi alacaklardır. Öğrencilerin mesleki özel firmalardan da SEP eğitimi alabilmeleri için Erguvan Ormancılık firması (http://erguvanormancilik.com) ile anlaşma yapılmıştır. Anlaşmayı, Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Mustafa YILMAZ ile firma yetkilisi Orman Müh. Mehmet GELERİ imzalamışlardır. Böylece bazı öğrencilerin özel firmada SEP eğitimi alabilme imkanı oluşmuştur. 2018 güz döneminde 3 öğrencinin Erguvan Ormancılık firmasında SEP eğitimi alması hususunda mutabık kalınmıştır.

BTÜ-SEP eğitimi ile ilgili genel bilgiler aşağıda verilmiştir.

 

BTÜ-SEP Eğitimi nedir?

BTÜ-SEP sınıf/laboratuvar dersleri dışında, ilgili kurum ve sektörle ortak projelendirilmiş, birlikte yönetilen ve işyerinde uygulanan bir eğitim modelidir. Bu modelde öğrencilere, okulda öğrendiği temel akademik bilgileri ve kavramları sahada tanıma ve uygulama fırsatı sunulur. Böylece, okulda alınan temel bilgiler saha çalışmalarıyla birlikte yeniden anlamlandırılır. 

BTÜ-SEP programı ile öğrencilerimize şu niteliklerin kazandırılması hedeflenmektedir:

  • Kamu Kurumları ve Sanayi ile iletişimde erken tecrübe kazanılması

  • Mühendisin mezuniyeti sonrası mesleğe-sektöre uyum sürecinin kısaltılması

  • Mühendis olarak meslekte-sektörde uzmanlaşılacak alanın belirlenmesindeki temel öngörülerin kazanılması

  • İstihdamda öncelik kazanmak

  • Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliğinin kurumsallaştırılmasının sağlanması

BTÜ-SEP’in uygulandığı eğitim planında, üniversitemizdeki eğitimin ilk üç yılı kampüsteki laboratuvarlar ve bazı arazi uygulamaları destekli teorik dersler ile sürdürülmektedir.  Eğitim planı dahilinde, öğrencilerimiz 7. Yarıyılda BTÜ-SEP programına katılmaktadır. BTÜ-SEP kapsamında geçirilen dönemde, öğrenciler yerleştikleri kurumlarda aktif bir çalışan gibi görevler almaktadırlar. Bu nitelik, BTÜ-SEP’i geleneksel yaz stajlarından ayırmaktadır. Lisans öğreniminin son döneminde ise, kampüs eğitiminde edinilen akademik bilgiler ile BTÜ-SEP kapsamında edinilen sektörel tecrübe birleştirilerek, meslek problemlerinin çözümüne yönelik bir bitirme çalışması yaptırılmaktadır. Söz konusu bitirme çalışması ile, hem öğrencilerin BTÜ-SEP programında görev aldıkları kurumlar ile iletişimlerinin sürdürmesi, hem de mesleki problemlerin bilimsel yaklaşımlar ile gerçekçi şekilde ele alınmasını içeren bir üniversite-kamu-sanayi işbirliği örneği ortaya konulması hedeflenmektedir.

03 Eylül 2018