Orman Mühendisliği Bölüm Öğrencileri İnegöl ve Sakarya Uygulama Gezileri
Yazı Fontu

Prof.Dr. Mustafa YILMAZ ile Doç.Dr.Salih PARLAK’ın sorumluluğunda ve Arş. Gör. Özgenur AYKIN’ın asistanlığında uygulama eğitimine katılan öğrencilere Orman İşletme Müdürü Okan KAYA, Müdür Yardımcısı Mehmet TOK ve Oylat Orman İşletme Şefi Kutay Murat ERDOĞAN tarafından tensil ve orman bakım çalışmaları hakkında hazırlıktan itibaren tüm süreçler hakkında bilgiler verilmiştir.

Bursa Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencileri ile “Silvikültür Tekniği” ve “Orman Bakımı” dersleri kapsamında İnegöl Orman İşletme Müdürlüğü Oylat Orman İşletme Şefliği’nde yer alan Kayın Doğal Gençleştirme sahalarına teknik gezi düzenlenmiştir.

Orman Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencileri ile “Ağaçlandırma” ve “Ormancılık İşletme Ekonomisi” dersleri kapsamında Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü İzmit Orman İşletme Müdürlüğü Kefken Orman İşletme Şefliği’ndeki ve Kavak ve Hızlı Gelişen Orman Ağaçları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nde yer alan sahalara teknik gezi düzenlenmiştir. 

Doç.Dr.Salih PARLAK, Doç. Dr. Neşat ERKAN ile Doç. Dr. Murat KÖSE sorumluluğunda ve Arş. Gör. Özgenur AYKIN ile Arş. Gör. Edanur AYHAN’ın asistanlığında uygulama eğitimine katılan öğrencilere Enstitü Müdürü Mustafa İŞÇİOĞLU’nun Enstitü faaliyeteri ve hızlı gelişen türler hakkında sunumu ve Mühendis Göksel ÇÜCEN eşliğinde sera ve üretim alanlarının tanıtımından sonra Araştırma ormanı Şefi, Erol CABAK hızlı gelişen türlerle yapılan ve reçine üretimi konularındaki çalışmalar arazide görülerek bilgiler verilmiştir.


 

10 Mayıs 2024