Peyzaj Mimarlığı Bölümü Proje V Dersi Keles/Kocayayla Stüdyosu
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) ile işbirliği protokolü imzalanan Keles Belediyesi ve Orman Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü PM301 Proje V dersi kapsamında 10-11 Ekim tarihlerinde Keles/Kocayayla’ya arazi çalışması gerçekleştirildi. 


Arazi gözlemleri sırasında Keles Belediye Başkanı Ali Doğru, makamında ziyaret edildi. Sn. Doğru ile birlikte Kültür ve Spor Hizmetleri Müdürü Emre KAHRAMAN, Turizm Müdürü Denizhan DURGUT ve Proje Müdürü Esra KURT eşliğinde alanda incelemelerde bulunarak, bölgenin potansiyel projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu ve değerlendirmeler yapıldı. Ayrıca teknik gezi kapsamında Gelemiç köyü, Gelemiç Yaylası ve Gököz ilçesi ziyaret edilerek, potansiyel mekan kurguları için destinasyon keşifleri yapıldı. Öğrenciler, yerel ekosistemlerin ve kırsal peyzajların özelliklerini yerinde gözlemleme fırsatı buldu ve bölgeye özgü sürdürülebilir peyzaj tasarımı üzerine tartışmalar gerçekleştirdi.


Keles/Kocayayla’nın rekreasyonel alan kullanımları, peyzaj planlama/tasarım ve gelişim raporu çıktılarının üretileceği Proje V kapsamında Proje yürütücüsü Doç. Dr. Merve ERSOY, Doç. Dr. Yalçın YILDIRIM, Arş. Gör. Hatice Oya EŞBAH ve Arş. Gör. Elif ALTAŞ ÇAKIL eşliğinde alan deneyimlerini bir gece konaklamalı olarak gerçekleştiren öğrenciler alanda gözlem, veri toplama, gece kollektif stüdyo çalışmalarında bulundular.

 

Katkıları ve destekleri için Keles Belediye Başkanı Ali Doğru ve tüm belediye ekibine teşekkür ederiz.

 

15 Ekim 2024