14. PMOGenç Yaz Kampı Bursa’da!
Yazı Fontu

Peyzaj Mimarları Odası tarafından PMOGençli öğrencilerimizin Oda aidiyetinin kurulması, bir arada üretim ve karar alma süreçlerinin tecrübe edinilmesi ve teori ve pratiğin birleştirilmesi amacıyla düzenlenen PMOGenç Yaz Kamplarının bu yıl 14.`sü Bursa`da "Peyzaj Tabanlı Şehircilik" temasıyla gerçekleştirilmiştir.

Prof. Dr. Gül SAYAN ATANUR yürütücülüğünde gerçekleştirilen 15 günlük çalışmanın sonucunda 18 farklı üniversiteden yaz kampımıza katılan 40 PMOGenç Üyesi öğrencilerimiz, "Peyzaj Tabanlı Şehircilik" yaklaşımıyla Bursa için kent ölçeğinde "Peyzaj Master Plan" çalışması ile kentin mevcut durumu belirleyip gelecek projeksiyonlarını ortaya koymuş; "Hatice Sultan Türbesi ve Çevresi"ne ilişkin park tasarımı gerçekleştirmiş, Çeltik Köy sınırları içerisinde tarım arazilerinin arasında yer alan belediyeye ait araziye ise iyi tarım uygulamalarının uygulamalı bir şekilde öğretileceği; yenilebilir peyzaj, gıda güvenliği, biyoçeşitlilik kavramlarının işlendiği "Çeltik Köy Doğa Kampüsü" tasarımı önerilmiştir.

Eğitim süreci boyunca Doç. Dr. Emrah YALÇINALP, Doç. Dr. Nurdan ERDOĞAN, Doç. Dr. Ahmet Oktan NALBANTOĞLU, Sektör Temsilcileri Cemil Hamdi OKUMUŞ, Ezel Yağmur ÇEBİ OKUMUŞ, Mehmet Cemil AKTAŞ, Barış KALYONCUOĞLU, İsa Eren AKBIYIK, Mustafa Özgür TUNÇ, Tarkan BAŞSOY, üniversitemiz Peyzaj Mimarlığı Bölümü araştırma görevlileri; Hatice Oya EŞBAH, Merve DİLMAN GÖKKAYA, Onur AKSOY, Buse Nur ÇIRAK, Nazlı Deniz ERSÖZ ve Elif ALTAŞ  öğrencilerle yakın temas halinde olarak katkılarını sunmuşlar ve öğrencilerle çeşitli çalışmalar yürütmüşlerdir.

Peyzaj Tabanlı Şehircilik bilincinin aşılandığı, tüm öğrenci, akademisyen, sektör ve Oda temsilcilerinin tecrübelerini paylaştığı yoğun geçen kamp programının ardından 27 Ağustos 2023 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ, Tarım Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Semih POLAT, Tarım Peyzaj A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Yıldız GEYİK ile belediye ve Tarım Peyzaj A.Ş. yöneticileri, Odamız Genel Sekreteri Özay YERLİKAYA, Bursa Şube Başkanı Fulya AKFİDAN SEVİM, Şube 2. Başkanı Doç. Dr. Merve ERSOY MİRİCİ, Şube Yazmanı Arş. Gör. Dr. Osman ZEYBEK, Şube Yönetim Kurulu Üyesi Vural YALÇIN, Kampın yürütücüsü Prof. Dr. Gül SAYAN ATANUR, Bursa Şube Teknik Personeli Sıla DURUKAN, Genel Merkez Teknik Personelleri Bilal Emre ARSLAN ve Hüseyin Burak SEVİM`in katılımıyla "Proje Sergisi" gerçekleştirilmiştir. Sergide Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur AKTAŞ; ilgi ve beğeni ile dinlediği proje çıktılarının Bursa ilinde uygulanmasına yönelik bir irade sergileyeceklerini ifade etmiştir. Peyzaj Mimarlığı mesleğinin kentlerimiz ve dünyamız için olan önemine vurgu yapan AKTAŞ, PMOGenç üyesi öğrencilerimize iyi birer Peyzaj Mimarı olarak ülkelerine ve yaşadığımız dünyaya katkı sağlayacak çalışmalar yapmalarını öğütlemiştir.


29 Ağustos 2023