Peyzaj Mimarlığı Öğrencilerinden Birincilik Ödülü
Yazı Fontu

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencileri katıldıkları PSB Anatolia Fuarı, 3.PMOGenç Öğrenci Tasarım ve Uygulama Yarışması’ndan “Birincilik Ödülü” ile döndü.


Peyzaj Mimarları Odası tarafından tasarımla uygulamayı birleştirmek amacıyla PSB Anatolia Fuarı iş birliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen PMO Genç Tasarım ve Uygulama Yarışmasında, BTÜ Peyzaj Mimarlığı bölümü öğrencileri Eray Gümüş, Selenay Yıldırım, İbrahim Aybars Altınkaya, Elif Üstün, Buminhan Ese, Gülüstan Baysal özverili ve keyifli çalışmalarının sonucunda “Birincilik Ödülü”ne layık görüldü.


“İleri/Geri Dönüşüm” temasıyla düzenlenen bu yıl ki Tasarım ve Uygulama Öğrenci Yarışmasında, ekiplere eşit miktarda malzeme sağlanarak tasarım ve pratiğin yanında çağın dönüşen peyzaj anlayışının kavranması hedeflendi. Uluslararası Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları PSB Anatolia 2023 Fuarı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışma, toplam 20 üniversiteden 120 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.


Öğrencilerinin başarısını tebrik eden Peyzaj Mimarlığı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gül Sayan Atanur, “Bursa Teknik Üniversitesi’nin vizyon, misyon ve temel ilkeleri doğrultusunda Peyzaj Mimarlığı bölümümüz, herkes için eşit, kapsayıcı ve sağlıklı yaşam çevrelerinin oluşmasına katkıda bulunmaya devam edecektir. Üniversitemizin temel değerleri içerisinde yer alan çevresel ve toplumsal duyarlılık, girişimcilik, katılımcılık, paylaşımcılık ve üretkenlik ilkelerinin hayata geçirilmesi konusunda bölümlerimiz ve tabi ki öğrencilerimizin başarıları bizleri son derece mutlu etmekte. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor ve bu başarılarının katlanarak devam etmesini diliyorum.” ifadelerini kullandı.

27 Eylül 2023